O Olivie

Salvador Dali, geniusz sztuki i znany smakosz kuchni śródziemnomorskiej, zasłynął stwierdzeniem, że „Można nie jeść w ogóle, ale nie można jeść źle”. Jako twórcy i gospodarze restauracji Oliva popieramy to credo, dorzucilibyśmy do niego nawet jeszcze kilka słów o południowoeuropejskiej atmosferze porywającego biesiadowania, jakże istotnego elementu kuchni doskonałej!
Dla nas Oliva to właśnie smaczne i zawsze świeże jedzenie, śródziemnomorskie smaki, zrównoważony i zdrowy styl życia oraz radość biesiadowania. Dokładamy starań by nasza kuchnia oddawała klimat, smaki i zapachy zapamiętane z podróży do krajów Europy Południowej – regionu dostojnie płynącego złocistą oliwą i wybornym winem, gdzie jedzenie i picie oznacza życie… Aż strach pomyśleć, co by się działo, gdyby Hiszpanom czy Włochom zabrano oliwę i wino :)
Mamy nadzieję, że w naszej restauracji odnajdziecie echa własnych wyjazdów nad Morze Śródziemne, w tym smaki kuchni oliwą i winem płynącej. Zapraszamy do podzielenia się z nami spostrzeżeniami i sugestiami, tak dotyczącymi naszych dań, jak klimatu czy wystroju Olivy. Ta restauracja to dla nas miejsce szczególne i każda opinia jest dla nas cenna, podobnie jak dobra oliwa i wyborne wino, które serwujemy.
Zapraszamy do powrotów do Olivy. Będziemy na Was czekać!

Wirtualna wycieczka