Cesarskie danie w Olivnej odsłonie!

30 sierpnia 2014

Mekką europejską duszonej wołowiny (tafelspitz) jest Wiedeń, a dzięki cesarzowi Franciszkowi Józefowi danie to stało się także narodową specjalnością Austrii. My serwujemy ją Państwu właśnie wg wiedeńskiej inspiracji, jako jednogarnkowy obiad dwudaniowy – tak w wersji dla jednej osoby, jak i całej głodnej rodziny.

Duszona wołowina to doskonałej jakości mięso typu Limousine z polskiego Podlasia, podana w gorącym esencjonalnym bulionie z warzywami korzennymi, w smacznym towarzystwie domowego makaronu, blanszowanego szpinaku, ziemniaczanego puree z oliwą truflową oraz sosem chrzanowym lub musztardą Dijon.

Tafelspitz_2

W naszym menu – od 30 sierpnia!
Zapraszamy i zyczymy smacznego!

Wspaniały śródziemnomorski klimat!