Zapraszamy na wyjątkowy wieczór, który na nowo zdefiniuje Twoje kulinarne doznania. Zmysł węchu to Twój klucz do odkrywania intensywności każdej potrawy oraz esencji Restauracji Oliva czyli najwyższej jakości oliwy.
Dlaczego jest tak ważny? Jak funkcjonuje i jaki ma wpływ na odbiór smaków? Tego dowiecie się podczas kolacji sensorycznej już 24 października o godzinie 19:00.
Na co dzień używamy węchu nieświadomie, tracąc większość doznań. Wspólnie z ekspertką zapachową Agnieszką Zieniewicz ze SLOU LAB pokażemy Ci, jak obudzić ten zmysł i wykorzystać go aby czerpać maksymalną satysfakcję z degustacji oliwy i dań.
Co Cię czeka:
Analiza aromatu – nauczysz się identyfikować i nazywać nuty zapachowe ukryte w najlepszych oliwach oraz dowiesz się co konkretnie sprawia, że oliwa premium jest tak złożonym i intrygującym doznaniem sensorycznym.
Blind test, który dosłownie obudzi Twój zmysł węchu. To praktyczny trening uważności dzięki któremu nauczysz się świadomie identyfikować aromaty, co przełoży się na maksymalną satysfakcję z każdego kęsa.
Szef Kuchni Restauracji Oliva przygotował specjalne menu, które idealnie rezonuje z tymi olfaktorycznymi odkryciami. To nie tylko kolacja, to szkoła świadomego delektowania się smakiem i zapachem.