Firmy członkowskie AHK gotują w restauracji Oliva!
10 czerwca restauracja Oliva gościła w sposób wyjątkowo smakowity przedstawicieli firm członkowskich Polsko-Niemieckiej Izby Przemysłowo-Handlowej. W trakcie spotkania z kuchnią śródziemnomorską wszyscy cieszyli się letnim bufetem oraz wspólnym gotowaniem pod czujnym okiem szefa kuchni Olivy, Łukasza Żuchowskiego.
Goście degustowali dostępne w restauracji oliwy (zbiory listopad 2013, pochodzenie – Włochy, Grecja, Hiszpania), także te aromatyzowane przez nas w sposób naturalny, jak również oliwki znanych południowoeuropejskich plantatorów. W ramach warsztatu wspólnie przygotowaliśmy ravioli ze szpinakiem, serem ricotta i żółtkiem oraz pachnące na cała ulicę Ordynacką czekoladowe spaghetti z sosem waniliowym i truskawkami. Chętnych do pomocy przy przygotowaniu i konsumpcji obu dań nie brakowało :)
Bardzo dziękujemy AHK oraz gościom z firm członkowskich za udział w spotkaniu, zapraszamy Państwa do Olivy!