Ładowanie...
Rezerwacje

Menu

Nasze menu powstało z inspiracji kulinarną tradycją krajów, w których oliwa jest sercem kuchni. To właśnie ona, najwyższej jakości oliwa, stanowi oś, wokół której zbudowaliśmy naszą kartę.

AUTORSKI OLIVE BAR

DOSTĘP DO OLIVE BARU + PORCJA FOCACCI 39 zł

  • SAMODZIELNIE NALEJ 4 OLIWY Z AKTUALNEJ SELEKCJI I BAW SIĘ W OLIVNEGO ODKRYWCĘ

2 CZARKI Z OLIWĄ + PORCJA FOCACCI 22 zł

  • WYBÓR 2 OLIW PRZEZ OBSŁUGĘ I KRÓTKA PREZENTACJA PRZY STOLE

DEGUSTACJA PRZY OLIVE BARZE 58 zł

  • PREZETACJA OLIW PRZEZ OBSŁUGĘ PRZY OLIVE BARZE 4 CZARKI Z OLIWĄ + 2 PORCJE FOCACCI

TALERZYKI I ANTIPASTI

FETA W CIEŚCIE FILO / CHUTNEY Z AGRESTU / RÓŻOWY PIEPRZ (W) 22 zł

JAGNIĘCE KOFTY / TZATZIKI / OGÓREK MAŁOSOLNY (GF) 26 zł

HUMMUS / PRAŻONA CIECIERZYCA / OLIWA PAPRYKOWA (V, GF) 18 zł

FRYTKI Z HALLOUMI / LIMONKOWO-MIODOWY DIP (W, GF) 24 zł

PASTILLA Z KACZKĄ / MIGDAŁY / DAKTYLE / LABNEH / OLIWA 23 zł

OLIWKI / MIGDAŁY / POMARAŃCZA / OLIWA / ZIOŁA (V, GF) 19 zł

TALERZ ANTIPASTI 49 zł

PRZYSTAWKI

GRZANKA Z SZARPANĄ WOŁOWINĄ 47 47 zł

  • SAŁATA / TZATZIKI / OGÓREK MAŁOSOLNY / POMIDORY

BURRATA (W, GF) 46 zł

  • RABARBAR / RZEPA ARBUZOWA / SAŁATY / PISTACJE / GROSZEK CUKROWY / OLIWA ZIOŁOWA

ŚLEDŹ WIOSENNY (GF) 36 zł

  • PALONE ZIEMNIAKI / MAŚLANKA / OLIWA KOPERKOWA / KAWIOR / BURAK

TATAR WOŁOWY 54 zł

  • MARYNOWANE SZPARAGI / KISZONY BURAK / SZCZYPIORKOWY MAYO / ŻEL Z ŻÓŁTKA / KRAKERS

SAŁATKA Z BURAKÓW (W, GF) 41 zł

  • WĘDZONY TWARÓG / GROSZEK CUKROWY / SAŁATY / ORZECHY / MIODOWO-ZIOŁOWY WINEGRET

KREWETKI (GF) 59 zł

  • WINNO-MAŚLANY SOS / NATKA / POMIDOR CHERRY / KAWIOR

ZUPY

KREM Z PORA (V, GF) 29 zł

  • PALONY ZIEMNIAK / JABŁKO / OLIWA POROWA

ZUPA Z BOTWINY (GF) 31 zł

  • ZIEMNIAK / ŚMIETANA / JAJKO

PASTY I RISOTTA

SPAGHETTI Z BURRATĄ (W) 49 zł

  • SPAGHETTI Z WARZYW / PESTO PISTACJOWE / ORZECHY / MIĘTA

PACCHERI Z RAGU 56 zł

  • DUSZONA WOŁOWINA / WARZYWA / POMIDORY / PARMEZAN DOP

RISOTTO Z KREWETKAMI (GF) 69 zł

  • SZAFRAN / GROSZEK CUKROWY / POMIDORY / OLIWA

DANIA GŁÓWNE

POLĘDWICA WOŁOWA (GF) 129 zł

  • PALONE ZIEMNIAKI / PODWĘDZANY TWARÓG / GRILLOWANA SAŁATA RZYMSKA / DEMI GLACE Z CZARNYM CZOSNKIEM

FILET Z KACZKI (GF) 76 zł

  • SOS RABARBAROWY / PUREE SELER-CZEKOLADA / RZODKIEW / BOTWINA / GROSZEK CUKROWY

SCHAB Z KOŚCIĄ SOUS-VIDE 79 zł

  • PANGRATATTO Z PARMEZANEM / PUREE ZIEMNIACZANE / GOŁĄBEK / OLIWA KOPERKOWA

OŚMIORNICA 109 zł

  • SZAFRANOWE PUREE / ZIELONE WARZYWA / OLIWKI / CZARNY MAJONEZ

Halibut 86 zł

  • PUREE Z KALAFIORA / CYTRYNOWY SOS / KAWIOR / RZEPA ARBUZOWA / ZIELONE WARZYWA

WEGAŃSKA MOUSAKA (V) 56 zł

  • BAKŁAŻAN / SOS POMIDOROWY

DESERY

TARTALETKA PINACOLADA 33 zł

  • KREM ANANASOWY / ŻELKA Z LIMONKI / KREM KOKOSOWY/ ANANAS

KREM KATALOŃSKI (GF) 33 zł

  • BIAŁA SANGRIA Z OWOCAMI

CIASTO FILO 33 zł

  • KREM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ / TRUSKAWKI / RABARBAR / HIBISKUS

OLIVA NA WYNOS

OLIWA PREMIUM MAŁA 28 zł

  • (0,2 L)

OLIWA PREMIUM ŚREDNIA 69 zł

  • (0,5 L)

OLIWA PREMIUM DUŻA 118 zł

  • (1 L)

FOCACCIA - CAŁA 59 zł

  • (OK. 15 PORCJI PO 3 KROMKI)

FOCACCIA - POŁOWA 30 zł