Ładowanie...
Rezerwacje

Menu

Nasze menu powstało z inspiracji kulinarną tradycją krajów, w których oliwa jest sercem kuchni. To właśnie ona, najwyższej jakości oliwa, stanowi oś, wokół której zbudowaliśmy naszą kartę.

AUTORSKI OLIVE BAR

DOSTĘP DO OLIVE BARU + PORCJA FOCACCI 39 zł

  • SAMODZIELNIE NALEJ 4 OLIWY Z AKTUALNEJ SELEKCJI I BAW SIĘ W OLIVNEGO ODKRYWCĘ

2 CZARKI Z OLIWĄ + PORCJA FOCACCI 22 zł

  • WYBÓR 2 OLIW PRZEZ OBSŁUGĘ I KRÓTKA PREZENTACJA PRZY STOLE

DEGUSTACJA PRZY OLIVE BARZE 58 zł

  • PREZETACJA OLIW PRZEZ OBSŁUGĘ PRZY OLIVE BARZE 4 CZARKI Z OLIWĄ + 2 PORCJE FOCACCI

TALERZYKI I ANTIPASTI

BABA GHANOUSH/ TAHINI / GRANAT / OLIWA MIĘTOWA (V) 22 zł

PATE Z WĄTRÓBEK INDYKA / GALARETKA Z PORTO / GRZANKA Z FOCACCI 27 zł

PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW / BURRATA (W) 22 zł

PIECZONE RADICCHIO / PIANA Z KOZIEGO SERA / CHUTNEY Z WINOGRON / ORZECHY (W) 21 zł

FRYTKI Z KALMARA / PIKANTNY MAJO / SÓL CYTRUSOWA 26 zł

TATAR Z PIECZONYCH KREWETEK / CHILI / SOS SZAFRANOWY / FENKUŁ 26 zł

MARYNOWANE OLIWKI (V) 18 zł

TALERZ ANTIPASTI 47 zł

PRZYSTAWKI

GRZANKI Z FOCACCI 41 zł

  • WĄTRÓBKA Z KRÓLIKA / CHUTNEY Z WINOGRON / MARYNOWANA CEBULKA / RUKOLA

FALAFEL Z CIECIERZYCY (V, GF) 33 zł

  • PIECZONY CZOSNEK / SOS HARISA / GRANAT / MIĘTA / WEGAŃSKI PARMEZAN / PIKLE Z KALAREPY

ROSTBEF (GF) 42 zł

  • SOS Z TUŃCZYKA / PRAŻONE KAPARY / OLIWA ZIOŁOWA / EDAMAME

TATAR WOŁOWY 54 zł

  • MARYNOWANE GRZYBY / ŻELKA Z OGÓRKA KISZONEGO / ŻÓŁTKO SV / MAJO LUBCZYKOWY/ KRAKERS

KARMELIZOWANY KOZI SER NA SAŁATACH (W, GF) 44 zł

  • RADICCHIO / MARYNOWANA CEBULA / ORZECHY / PIECZONE BURAKI / SOS MIODOWO-CYTRUSOWY

KREWETKI (GF) 59 zł

  • CHILI / CZOSNEK / BIAŁE WINO / POMIDORY CHERRY / MASŁO / OLIWA / BOTTARGA

ZUPY

KREM Z BURAKA I WIŚNI (W, GF) 33 zł

  • PIANA Z KOZIEGO SERA / PRAŻONE ORZECHY / OLIWA ZIOŁOWA

PIKANTNA ZUPA CEBULOWA 34 zł

  • SPIANATA PICANTE / POMIDORY / CHILI / GRZANKI Z FOCACCI / GRANA PADANO DOP

PASTY I RISOTTA

TAGLIATELLE Z WOŁOWINĄ 66 zł

  • POLĘDWICA WOŁOWA / SOS GRZYBOWY / OLIWA TRUFLOWA / GRANA PADANO DOP / ZIOŁA

GNOCCHI Z PESTO (V) 42 zł

  • BROCCOLINI / WEGAŃSKI PARMEZAN / PISTACJE / CHILI

RISOTTO Z BURRATĄ (W, GF) 46 zł

  • PIECZONA PAPRYKA / POMIDORY / BURRATA / GRANA PADANO DOP / OLIWA / ORZECHY

CZARNE SPAGHETTI Z OWOCAMI MORZA 65 zł

  • KREWETKI / VONGOLE / SELER NACIOWY / CZOSNEK / POMIDORY / CHILI / OLIWA / BOTTARGA

DANIA GŁÓWNE

POLĘDWICA WOŁOWA (GF) 126 zł

  • GRATIN ZIEMNIACZANE / GRZYBOWY DEMI GLACE / BROCCOLINI / BRUKSELKA

FILET Z KACZKI (GF) 74 zł

  • PUREE Z PASTERNAKU / KASZTANY / SOS ŚLIWKOWY Z ANYŻEM / PIKLE Z KALAREPY

GICZ JAGNIĘCA 85 zł

  • PUREE ZIEMNIACZANE / SOS Z CZERWONEGO WINA / MUS Z PALONEGO JABŁKA / BURAK

ŁOSOŚ 87 zł

  • ORZO Z PESTO BAZYLIOWYM / SUSZONE POMIDORY CHERRY / MARCHEW / OLIWKI

OŚMIORNICA 98 zł

  • SZAFRANOWE PUREE / ZIELONE WARZYWA Z OLIWKAMI / CZARNY MAJONEZ

PIECZONA KAPUSTA (V, GF) 49 zł

  • BESZAMEL / FASOLA / MUS Z PALONEGO JABŁKA / PIKLE Z MARCHEWKI / ORZECHY

DESERY

KRUCHA TARTA 36 zł

  • KREM PATISSIERE / NUGAT / KARMEL OLIWNY / ORZECHY

KREM KATALOŃSKI (GF) 33 zł

  • SANGRIA

BROWNIE 34 zł

  • WINNE WIŚNIE / JOGURT GRECKI / TIUL CZEKOLADOWY

OLIVA NA WYNOS

OLIWA PREMIUM MAŁA 28 zł

  • (0,2 L)

OLIWA PREMIUM ŚREDNIA 69 zł

  • (0,5 L)

OLIWA PREMIUM DUŻA 118 zł

  • (1 L)

FOCACCIA - CAŁA 59 zł

  • (OK. 15 PORCJI PO 3 KROMKI)

FOCACCIA - POŁOWA 30 zł