SALUTE, WITAJ W OLIVIE!
OGLĄDASZ WŁAŚNIE LISTĘ DAŃ STWORZONĄ Z PASJI DO WYJĄTKOWEGO
JEDZENIA I DZIELENIA SIĘ NIM. NASZE INSPIRACJE CZERPIEMY
Z KULINARNEJ KULTURY KRAJÓW, Z KTÓRYCH POCHODZI NAJLEPSZEJ
JAKOŚCI OLIWA. TO WŁAŚNIE ONA JEST GŁÓWNĄ BOHATERKĄ,
DOOKOŁA KTÓREJ BUDUJEMY DLA WAS I DLA NAS TO WYJĄTKOWE MIEJSCE.
ABY NAJLEPIEJ PRZYBLIŻYĆ WAM RÓŻNORODNOŚĆ OLIVNEGO ŚWIATA
ZAPRASZAMY DO SMAKOWANIA NASZEJ KUCHNI ORAZ AKTUALNEJ SELEKCJI OLIW.
PORCJA FOCACCI NASZEGO WYPIEKU I DWIE CZARKI* 16
KAŻDA KOLEJNA CZARKA 5
FOCACCIA 6
HUMMUS / ORZECHY 12
PIECZONA FETA / POMIDOR 19
SALSA CIECIERZYCA - MORELA / FENKUŁ 14
MAKRELA KONFITOWANA W OLIWIE / WARZYWA 16
TALERZYK SERÓW / KONFITURA SEZONOWA 16
TALERZYK WĘDLIN 16
RILLETTES Z KACZKI / OGÓREK / PIKLOWANA CEBULKA 19
ROSTI 34
-
GRAVLAX
-
CREME FRAICHE
-
KOPEREK
-
PIKLOWANA SZALOTKA
SAŁATA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ 38
-
QUINOA
-
SAŁATA RZYMSKA
-
EMULSJA POMARAŃCZOWA
-
MARCHEW
TATAR WOŁOWY 42
-
MAJONEZ KAPAROWY
-
ENOKI
-
ŻEL Z ŻÓŁTKA
-
GRZANKA TYMIANKOWA
KREWETKI 56
-
MASŁO
-
MANGO
-
CHORIZO
-
KOLENDRA
CONSOMME RYBNE 38
-
ŁOSOŚ
-
SELER
-
TRZĘSAK MORSZCZYNOWATY
-
GRZANKA Z HARISSĄ
RISOTTO 42 (WEGE)
-
KURKI
-
GROSZEK CUKROWY
-
KOPEREK
-
OLIWA ZIOŁOWA
MACKA OŚMIORNICY 95
-
BOBOMOLE / ZIEMNIAKI / MARCHEW / WĘDZONE CREME FRAICHE / SOS POMIDOROWY
HALIBUT 79
-
PUREE Z SELERA / DZIKI BROKUŁ / KURKI / KAPUSTA
STEK Z POLĘDWICY 109
-
ZIEMNIAK Z OGNISKA / PUREE CEBULOWE / DEMI GLACE
PIERŚ KACZKI 74
-
SOCZEWICA / SŁONECZNIK / PUREE Z GROSZKU / JABŁKO / SOS WINNY
PIECZONA CUKINIA 46 (VGN)
-
SOCZEWICA / CHILI / PIANA KOKOSOWA / ORZECHY NERKOWCA
PARFAIT PISTACJOWE 34
-
MALINA / KAWA
SERNIK 29
-
BIAŁA CZEKOLADA / OLIWA / KAKAO / PORZECZKA