SALUTE, WITAJ W OLIVIE!
OGLĄDASZ WŁAŚNIE LISTĘ DAŃ STWORZONĄ Z PASJI DO WYJĄTKOWEGO
JEDZENIA I DZIELENIA SIĘ NIM. NASZE INSPIRACJE CZERPIEMY
Z KULINARNEJ KULTURY KRAJÓW, Z KTÓRYCH POCHODZI NAJLEPSZEJ
JAKOŚCI OLIWA. TO WŁAŚNIE ONA JEST GŁÓWNĄ BOHATERKĄ,
DOOKOŁA KTÓREJ BUDUJEMY DLA WAS I DLA NAS TO WYJĄTKOWE MIEJSCE.
ABY NAJLEPIEJ PRZYBLIŻYĆ WAM RÓŻNORODNOŚĆ OLIVNEGO ŚWIATA
ZAPRASZAMY DO SMAKOWANIA NASZEJ KUCHNI ORAZ AKTUALNEJ SELEKCJI OLIW.
PORCJA PIECZYWA NASZEGO WYPIEKU I DWIE CZARKI* 16
KAŻDA KOLEJNA CZARKA 5
PIECZYWO 6
HUMMUS 9
PIECZYWO 6
SERY Z DŻEMEM CYTRUSOWYM 13
WĘDLINY 14
PIECZONE OLIWKI 12
TAPENADA 14
STRACCIATELLA BIANCA / POMIDORKI / FOCACCIA 16
RYBY WĘDZONE 19
PESTO Z RUKOLI 9
NASZE PIKLE 12
SUSZONE POMIDORKI W OLIWIE 14
ANCHOIS W OLIWIE CHILI 9
SAŁATA OLIVA (VGN) 29
-
RUKOLA
-
PAPRYKA
-
CZARNY BEZ
-
RZEPA ARBUZOWA
-
POMIDOR
-
PACHNOTKA
TATAR WOŁOWY 39
-
SZALOTKA BANANOWA
-
PRAŻONE KAPARY
-
PUDER TRUFLOWY
-
ŻEL Z ŻÓŁTKA
CARPACCIO Z OŚMIORNICY 49
-
FENKUŁ
-
DŻEMY Z CYTRUSÓW
-
NASTURCJA
-
OLIWA SZCZYPIORKOWA
ZUPA Z RYB I OWOCÓW MORZA 39
-
KREWETKA
-
MULE
-
RYBA
-
KALMAR
CROISSANT Z KACZĄ WĄTRÓBKĄ 29
-
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI / PESTO Z RUKOLI / DŻEM Z POMARAŃCZY
MULE 53
-
BIAŁE WINO
-
MASŁO
-
SELER NACIOWY
-
CHILI
PODPŁOMYK Z OLIWKAMI (VGN) 26
-
PESTO Z RUKOLI / PUDER Z SUSZONYCH POMIDORÓW
PODPŁOMYK Z GORGONZOLĄ 29
-
PRAŻONA PISTACJA / SPIANATA PICCANTE
RISOTTO SZAFRANOWE Z KACZKĄ 39
-
ORZECHY LASKOWE
-
WARZYWA SEZONOWE
MAKRELA NA GRZANCE 26
-
GRZANKA ŻYTNIA
-
AIOLI LIMONKOWO-MIĘTOWE
MACKA OŚMIORNICY 95
-
FASOLA BIAŁA / CZARNY RYŻ / SALSA / SOS MOJITO
STEK Z POLĘDWICY 89
-
ZIEMNIAK HASSELBACK / SAŁATA RZYMSKA / SOS PORTO
OKOŃ MORSKI 65
-
PUREE KALAFIOROWE / OLIWA / KOMPRESOWANE WARZYWA
PERLICZKA 57
-
KUSKUS PERŁOWY / ZIELONE WARZYWA SEZONOWE / JUS CYTRUSOWY
PIECZONY SELER (VGN) 44
-
MUS Z SELERA / SELER NACIOWY / HARISSA
SERNIK KOZI 21
-
KRUCHE CIASTO / OLIWKI / KARMEL POMARAŃCZOWY
CANNOLI OLIVA 22
-
MASCARPONE / WANILIA / PISTACJE / POMARAŃCZE