SALUTE, WITAJ W OLIVIE!

OGLĄDASZ WŁAŚNIE LISTĘ DAŃ STWORZONĄ Z PASJI DO WYJĄTKOWEGO
JEDZENIA I DZIELENIA SIĘ NIM. NASZE INSPIRACJE CZERPIEMY
Z KULINARNEJ KULTURY KRAJÓW, Z KTÓRYCH POCHODZI NAJLEPSZEJ
JAKOŚCI OLIWA. TO WŁAŚNIE ONA JEST GŁÓWNĄ BOHATERKĄ,
DOOKOŁA KTÓREJ BUDUJEMY DLA WAS I DLA NAS TO WYJĄTKOWE MIEJSCE.
ABY NAJLEPIEJ PRZYBLIŻYĆ WAM RÓŻNORODNOŚĆ OLIVNEGO ŚWIATA
ZAPRASZAMY DO SMAKOWANIA NASZEJ KUCHNI ORAZ AKTUALNEJ SELEKCJI OLIW.

NA POCZĄTEK

PORCJA PIECZYWA NASZEGO WYPIEKU I DWIE CZARKI* 16

KAŻDA KOLEJNA CZARKA 5

PIECZYWO 6

MIESZAJ, ŁĄCZ I DZIEL SIĘ

HUMMUS 9

PIECZYWO 6

SERY Z DŻEMEM CYTRUSOWYM 13

WĘDLINY 14

PIECZONE OLIWKI 12

TAPENADA 14

STRACCIATELLA BIANCA / POMIDORKI / FOCACCIA 16

RYBY WĘDZONE 19

PESTO Z RUKOLI 9

NASZE PIKLE 12

SUSZONE POMIDORKI W OLIWIE 14

ANCHOIS W OLIWIE CHILI 9

PRZYSTAWKI ZIMNE

SAŁATA OLIVA (VGN) 29

  • RUKOLA

  • PAPRYKA

  • CZARNY BEZ

  • RZEPA ARBUZOWA

  • POMIDOR

  • PACHNOTKA

TATAR WOŁOWY 39

  • SZALOTKA BANANOWA

  • PRAŻONE KAPARY

  • PUDER TRUFLOWY

  • ŻEL Z ŻÓŁTKA

CARPACCIO Z OŚMIORNICY 49

  • FENKUŁ

  • DŻEMY Z CYTRUSÓW

  • NASTURCJA

  • OLIWA SZCZYPIORKOWA

PRZYSTAWKI GORĄCE

ZUPA Z RYB I OWOCÓW MORZA 39

  • KREWETKA

  • MULE

  • RYBA

  • KALMAR

CROISSANT Z KACZĄ WĄTRÓBKĄ 29

  • KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI / PESTO Z RUKOLI / DŻEM Z POMARAŃCZY

MULE 53

  • BIAŁE WINO

  • MASŁO

  • SELER NACIOWY

  • CHILI

PODPŁOMYK Z OLIWKAMI (VGN) 26

  • PESTO Z RUKOLI / PUDER Z SUSZONYCH POMIDORÓW

PODPŁOMYK Z GORGONZOLĄ 29

  • PRAŻONA PISTACJA / SPIANATA PICCANTE

RISOTTO SZAFRANOWE Z KACZKĄ 39

  • ORZECHY LASKOWE

  • WARZYWA SEZONOWE

MAKRELA NA GRZANCE 26

  • GRZANKA ŻYTNIA

  • AIOLI LIMONKOWO-MIĘTOWE

DANIA GŁÓWNE

MACKA OŚMIORNICY 95

  • FASOLA BIAŁA / CZARNY RYŻ / SALSA / SOS MOJITO

STEK Z POLĘDWICY 89

  • ZIEMNIAK HASSELBACK / SAŁATA RZYMSKA / SOS PORTO

OKOŃ MORSKI 65

  • PUREE KALAFIOROWE / OLIWA / KOMPRESOWANE WARZYWA

PERLICZKA 57

  • KUSKUS PERŁOWY / ZIELONE WARZYWA SEZONOWE / JUS CYTRUSOWY

PIECZONY SELER (VGN) 44

  • MUS Z SELERA / SELER NACIOWY / HARISSA

DESERY

SERNIK KOZI 21

  • KRUCHE CIASTO / OLIWKI / KARMEL POMARAŃCZOWY

CANNOLI OLIVA 22

  • MASCARPONE / WANILIA / PISTACJE / POMARAŃCZE