SALUTE, WITAJ W OLIVIE!

OGLĄDASZ WŁAŚNIE LISTĘ DAŃ STWORZONĄ Z PASJI DO WYJĄTKOWEGO
JEDZENIA I DZIELENIA SIĘ NIM.

SERWUJEMY KUCHNIĘ ŚRODZIEMNOPOLSKĄ – INSPIRACJE Z POŁUDNIA
DOPEŁNIAMY LOKALNYMI, SEZONOWYMI PRODUKTAMI.

LEJEMY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI OLIWĘ – NASZĄ GŁÓWNĄ BOHATERKĘ, DOOKOŁA KTÓREJ BUDUJEMY DLA WAS I DLA NAS TO WYJĄTKOWE MIEJSCE.

ABY NAJLEPIEJ PRZYBLIŻYC WAM RÓŻNORODNOŚĆ OLIVNEGO SWIATA ZAPRASZAMY DO SMAKOWANIA NASZEJ KUCHNI ORAZ AKTUALNEJ SELEKCJI OLIW.

AUTORSKI OLIVE BAR

DOSTĘP DO OLIVE BARU + PORCJA FOCACCI 39

  • SAMODZIELNIE NALEJ 4 OLIWY Z AKTUALNEJ SELEKCJI I BAW SIĘ W OLIVNEGO ODKRYWCĘ

2 CZARKI Z OLIWĄ + PORCJA FOCACCI 22

  • WYBÓR 2 OLIW PRZEZ OBSŁUGĘ I PREZENTACJA PRZY STOLE

DEGUSTACJA PROWADZONA PRZY OLIVE BARZE 58

  • PEŁNE OLIVNE DOŚWIADCZENIE

    *
    PREZETACJA OLIW PRZEZ OBSŁUGĘ PRZY OLIVE BARZE
    4 CZARKI Z OLIWĄ + 2 PORCJE FOCACCI

CZARKA OLIWY 9

PORCJA FOCACCI 7

TALERZYKI

FASOLA JAŚ / EDAMAME / PESTO ZIOŁOWE / BURATTA / OLIWA (W) 22

SZAFRANOWE PUREE / PANGRATTATO / OŚMIORNICA / CREME FRAICHE / WĘDZONA PAPRYKA 22

FETA / FILO / TYMIANEK / MIÓD / ORZECHY (W) 22

SMALEC Z FASOLI / JABŁKO / OLIWA ZIOŁOWA (V) 22

ZIEMNIAKI / MAKRELA / ŚMIETANA / OLIWA / KAWIOR 22

SELER NACIOWY / CHUTNEY WINOGRONOWY / PUREE Z SELERA / ORZECHY (V) 22

TIROKAFTERI (W) 22

*
PASTA Z PIECZONEJ PAPRYKI, POMIDORÓW, FETY I CHILI

PIECZONE OLIWKI (V) 22

TALERZE MNIEJSZE

SZAFRANOWY BULION RYBNY 42

  • OWOCE MORZA

  • ZIEMNIAKI

  • OLIWA ZIOŁOWA

TATAR WOŁOWY 49

  • CHRUPIĄCE CIASTO

  • MAJONEZ ANCHOVIS

  • ŻÓŁTKO SV

  • PIKLE

  • OLIWA LUBCZYOKWA

SAŁATKA Z SEREM OLIVA (W) 39

  • RADICCHIO

  • NASZ SER

  • WINOGRONA

  • BEKON Z BAKŁAŻANA

  • WINEGRET MIODOWY

KANAPKA OLIVA 44

  • FOCACCIA

  • ROSTBEF

  • PESTO Z RUKOLI

  • PIKLE

  • PARMEZAN

  • SOS HOLENDERSKI

MAKARON Z POLĘDWICĄ WOŁOWĄ 67

  • WSTĄŻKI

  • POLĘDWICA WOŁOWA

  • MUS GRZYBOWY

  • OLIWA TRUFLOWA

  • PARMEZAN

RISOTTO Z PRZEGRZEBKIEM 47

  • BISQUE KREWETKOWY

  • PALONY KALAFIOR

  • PRZEGRZEBEK

  • POMIDORY CHERRY

KREWETKI 59

  • WINO MUSUJĄCE

  • MASŁO

  • CZOSNEK

  • KAWIOR

BULION Z PIECZONEJ PERLICZKI 38

  • PERLICZKA

  • SUSZONE MORELE

  • ZIOŁA

  • KLUSKI PARMEZANOWE

TALERZE WIĘKSZE

NOGA PERLICZKI 67

  • PUREE PIETRUSZKOWE / RZEPA / PIKLE / PALONA MARCHEW / SOS Z MANDARYNEK

MACKA OŚMIORNICY 95

  • PUREE Z SELERA / EDAMAME / SALSA SELER-POR / GRILLOWANE PĘDY PORA

HALIBUT 89

  • PUREE Z KALAFIORA Z WANILIĄ / PALONY KALAFIOR / SOS Z MIĘSEM MAŁŻ / TRUFLA

STEK Z POLĘDWICY 129

  • PUREE SZAFRANOWE / PANGRATTATO / SKORZONERA / MUS Z MORELI / DEMI GLACE

SCHAB JAGNIĘCY 74

  • PASTA BAKŁAŻAN-TAHINI / PUREE Z MARCHWI / BROKUŁ / JUS ZIOŁOWY

PIECZONY KALAFIOR (V) 54

  • PUREE Z KUKURYDZY / CHIMICHURRI / FASOLA JAŚ / ORZECHY

SURF & TURF (DLA 2 OSÓB) 269

  • POLĘDWICA WOŁOWA / RACZNICA (RODZAJ HOMARA) / PUREE SZAFRANOWE / PANGRATTATO

  • GRILLOWANA SAŁATA RZYMSKA / SOS BERNEŃSKI

TALERZE NA ZAKOŃCZENIE

PIECZONY JOGURT 34

  • MUS Z PORZECZKI / ŻELKA Z MANGO / CIASTKO OWSIANE

MUS CHAŁWOWY 32

  • SÓL MALDON / OLIVA EV / CZEKOLADA

TALERZYK SERÓW 42

  • ZAPYTAJ O AKTUALNIE DOSTĘPNĄ SELEKCJĘ