SALUTE, WITAJ W OLIVIE!

OGLĄDASZ WŁAŚNIE LISTĘ DAŃ STWORZONĄ Z PASJI DO WYJĄTKOWEGO
JEDZENIA I DZIELENIA SIĘ NIM.

SERWUJEMY KUCHNIĘ ŚRODZIEMNOPOLSKĄ – INSPIRACJE Z POŁUDNIA
DOPEŁNIAMY LOKALNYMI, SEZONOWYMI PRODUKTAMI.

LEJEMY NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI OLIWĘ – NASZĄ GŁÓWNĄ BOHATERKĘ, DOOKOŁA KTÓREJ BUDUJEMY DLA WAS I DLA NAS TO WYJĄTKOWE MIEJSCE.

ABY NAJLEPIEJ PRZYBLIŻYC WAM RÓŻNORODNOŚĆ OLIVNEGO SWIATA ZAPRASZAMY DO SMAKOWANIA NASZEJ KUCHNI ORAZ AKTUALNEJ SELEKCJI OLIW.

CZARKI

PORCJA FOCACCI NASZEGO WYPIEKU I DWIE CZARKI* 18

KAŻDA KOLEJNA CZARKA 6

FOCACCIA 6

TALERZYKI

LABNEH / ROKITNIK / OLIWA / ORZECHY (W) 18

HUMMUS / BURAK / JABŁKO / OLIWA / SŁONECZNIK (V) 18

SARDYNKI / MAJONEZ LIMONKOWY 18

TALERZYK SERÓW / KONFITURA SEZONOWA 18

PIECZONE OLIWKI (V) 18

ARANCINI / OLIWKA / MUS POMIDOR-CHORIZO 18

BURAK / SOS TAHINI / RADICCHIO / KOLENDRA / MUS Z MORELI (V) 18

TALERZE MNIEJSZE

ZUPA RYBNA 38

  • POMIDORY

  • WARZYWA JULIENNE

  • RYBY

  • OLIWA ZIOŁOWA

KREM Z DYNI 32 (W)

  • MLEKO KOKOSOWE

  • PESTKI DYNI

  • OLIWA ZIOŁOWA

  • LABNEH

SAŁATKA Z KOZIM SEREM 36 (W)

  • CYKORIA

  • KOZI SER

  • WINOGRONA

  • DYNIA

  • SOS MIODOWY

  • ORZECHY

TATAR WOŁOWY 44

  • MAJONEZ LUBCZYKOWY

  • KLASYCZNE DODATKI

  • ŻÓŁTKO SOUS-VIDE

  • ANCHOIS

MAKARON Z POLĘDWICĄ WOŁOWĄ 59

  • WSTĄŻKI

  • POLĘDWICA WOŁOWA

  • MUS GRZYBOWY

  • OLIWA TRUFLOWA

  • PARMEZAN

RISOTTO BURACZANE 39 (W)

  • KOZI SER

  • BURAK

  • JABŁKO

  • JARMUŻ

  • SŁONECZNIK

  • OLIWA ZIOŁOWA

KREWETKI 56

  • WINO MUSUJĄCE

  • MASŁO

  • CZOSNEK

  • KAWIOR Z PSTRĄGA Z ZIELENICY

TALERZE WIĘKSZE

PRASOWANY BOCZEK 59

  • PUREE Z SELERA / BURAKI / PALONA BRUKSELKA / SOS ŻURAWINOWO-PIEPRZOWY

MACKA OŚMIORNICY 95

  • MUS POMIDOR-CHORIZO / POLENTA / CAPONATA / PIETRUSZKA

HALIBUT 79

  • PUREE Z KALAFIORA / SOS SZAFRANOWY / WARZYWA / MARYNOWANA DYNIA

STEK Z POLĘDWICY 109

  • ZIEMNIAKI Z OGNISKA / DEMI GLACE / PASTERNAK / CHIMICHURRI

PIECZONY KALAFIOR 46 (V)

  • PUREE Z KUKURYDZY / PIECZONY BATAT / CHIMICHURRI / CIECIERZYCA / ORZECHY

TALERZE NA ZAKOŃCZENIE

PIECZONY JOGURT 34

  • KORZENNA ŚLIWKA / FIGA / MUS Z ROKITNIKA / CIASTKO OWSIANE

GRUSZKA W WINIE 29

  • CZEKOLADA / CREME FRAICHE / KRUSZONKA