SALUTE, WITAJ W OLIVIE!

OGLĄDASZ WŁAŚNIE LISTĘ DAŃ STWORZONĄ Z PASJI DO WYJĄTKOWEGO
JEDZENIA I DZIELENIA SIĘ NIM. NASZE INSPIRACJE CZERPIEMY
Z KULINARNEJ KULTURY KRAJÓW, Z KTÓRYCH POCHODZI NAJLEPSZEJ
JAKOŚCI OLIWA. TO WŁAŚNIE ONA JEST GŁÓWNĄ BOHATERKĄ,
DOOKOŁA KTÓREJ BUDUJEMY DLA WAS I DLA NAS TO WYJĄTKOWE MIEJSCE.
ABY NAJLEPIEJ PRZYBLIŻYĆ WAM RÓŻNORODNOŚĆ OLIVNEGO ŚWIATA
ZAPRASZAMY DO SMAKOWANIA NASZEJ KUCHNI ORAZ AKTUALNEJ SELEKCJI OLIW.

NA POCZĄTEK

PORCJA PIECZYWA NASZEGO WYPIEKU I DWIE CZARKI* 16

KAŻDA KOLEJNA CZARKA 5

PIECZYWO 6

MIESZAJ, ŁĄCZ I DZIEL SIĘ

HUMMUS / OLIWA SZCZYPIORKOWA 9

SERY / DŻEM CYTRUSOWY 13

WĘDLINY 14

PIECZONE OLIWKI 12

PASTA Z IKRY DORSZA / OLIWA CYTRYNOWA 16

PESTO Z RUKOLI 11

KISZONE WARZYWA 12

KONFITOWANE POMIDORKI W OLIWIE 15

ANCHOIS / OLIWA CHILI 9

NASZ LABNEH / OLIWA MIODOWA 14

PIECZYWO

  • FOCACCIA / ŻYTNIE / MIX

PRZYSTAWKI ZIMNE

SAŁATA Z PIECZONĄ DYNIĄ (WEGE) 33

  • WĘDZONA RICOTTA

  • OLIWA MIODOWA

  • KISZONY BURAK

  • PRAŻONA LESZCZYNA

  • ENDYWIA

TATAR WOŁOWY 39

  • SZALOTKA BANANOWA

  • GRZYBY MARYNOWANE

  • PRAŻONE ŻYTO

  • ŻEL Z ŻÓŁTKA

TATAR Z JELENIA 48

  • RYDZE

  • MAJONEZ TRUFLOWY

  • MUSZTARDA FRANCUSKA

TATAR Z TUŃCZYKA 49

  • MUS PAPRYKOWY

  • IMBIROWY OGÓREK

  • KIZAMI WASABI

  • KOLENDRA

  • OLIWA Z SEPIĄ

TATAR Z BURAKÓW (VGN) 35

  • PIECZONY BURAK

  • KISZONY BURAK

  • MUS Z PIECZONEGO CZOSNKU

  • / PIANA Z JABŁEK

PRZYSTAWKI GORĄCE

ZUPA Z RYB I OWOCÓW MORZA 39

  • KREWETKA

  • MULE

  • RYBA

  • KALMAR

CROISSANT Z KACZĄ WĄTRÓBKĄ 31

  • KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI / PESTO Z RUKOLI / DŻEM Z POMARAŃCZY

MULE 53

  • BIAŁE WINO

  • MASŁO

  • SELER NACIOWY

  • CHILI

PODPŁOMYK Z OLIWKAMI (VGN) 27

  • PESTO Z RUKOLI / PUDER Z SUSZONYCH POMIDORÓW

PODPŁOMYK Z DYNIĄ I FETĄ (WEGE) 35

  • RUKOLA / HARISSA / KONFITOWANE POMIDORKI / PESTKI DYNI

RISOTTO Z PIECZONĄ DYNIĄ (WEGE) 35

  • SZAŁWIA / BURSZTYN / PISTACJE / AMARANTUS / OLIWA PAPRYKOWA

MAKRELA NA GRZANCE 29

  • GRZANKA ŻYTNIA

  • AIOLI LIMONKOWO-MIĘTOWE

BULION NA OGONACH WOŁOWYCH 27

  • SZARPANA WOŁOWINA / WARZYWA JULIENNE / ZIOŁA

DANIA GŁÓWNE

MACKA OŚMIORNICY 95

  • ZIEMNIAKI FONDANT / CHORIZO / WĘDZONA OLIWA / MUS Z PIECZONEJ PAPRYKI

STEK Z POLĘDWICY 97

  • PUREE ZIEMNIACZANE Z BURSZTYNEM / PIECZONA KAPUSTA / DEMI GLACE

COMBER Z JELENIA 109

  • PIECZONE KORZENIE / PUREE Z PASTERNAKU / SOS PORTO / CHUTNEY Z ROKITNIKA

SKOKI KRÓLIKA 79

  • PUREE ZE SKORZONERY / PRAŻONY KARCZOCH / BRUKSELKA /SOS MUSZTARDOWY / ŻURAWINA

DZIKI ŁOSOŚ 119

  • PUREE DYNIOWE / PĘDY BROKUŁA / SALSA OLIWKOWA

DESERY

MUS CZEKOLADOWY 32

  • KANDYZOWANA DYNIA / BISZKOPT FRANCUSKI / LODY IMBIROWE

PTYŚ 29

  • KREM PISTACJOWY / ROKITNIK