Zapraszamy: Pon 12:00-21:00, Wt - Czw 12:00-22:00, Pt-Sob 12:00-23:00, Ndz 12:00-22:00

Oliva w oku Macieja Nowaka

29 maja 2015

Oliva recenzja Maciej Nowak

 

„Zamówcie cudownie przypieczone udko kurczaka kukurydzianego (39 zł), podanego z tabbouleh z kaszy jaglanej z chrupkimi, wiosennymi warzywami. Spróbujcie głębokiego winnego smaku policzków wołowych (39 zł), pokrojonych w przyjemnie cienkie eskalopki, rzucone na aksamitne ziemniaczane puree, podkręcone oliwą truflową. Odkryjcie wiedeński tafelspitz, czyli sztukamięs (62 zł). Pan kelner najpierw napełnia talerz zawiesistym rosołem z makaronem, dopiero potem wykłada plastry cudownie kruchej wołowinki, ozdobionej kożuszkiem smakowitego tłuszczu. Świetna jest polędwica z dorsza z risottem szparagowym (48 zł) oraz ośmiornica po galicyjsku (49 zł).”

link do całego artykułu:

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95604,18008956,Oliva___wloszczyzna_nie_stanowi_najwiekszej_pasji.html

Wspaniały śródziemnomorski klimat!