TARDE DE SABORES

24 kwietnia 2014

25 kwietnia wieczorem językiem wiodącym w restauracji Oliva był język hiszpański, bardziej hiszpańskie było także nasze menu. Gościliśmy przedstawicieli Polsko-Hiszpańskiej Izby Gospodarczej w ramach cyklicznych spotkań Tarde de Sabores, których uczestnikami są biznesmeni hiszpańscy rezydujący w Warszawie, przedstawiciele korpusu dyplomatycznego oraz reprezentanci firm polskich, współpracujących z przedsiębiorstwami hiszpańskimi.

Na hiszpański wieczór smaków w Olivie przygotowaliśmy specjalne menu, inspirowane tradycyjną hiszpańską kuchnią z Olivnym akcentem. Nie zabrakło pikantnego gazpacho (podanego tym razem w kieliszkach do wódki i nalewek), chrupiącej bruschetty z oliwą z Murcji, śledzia w zalewie z pietruszką i owocem kaparu, koziego sera z buraczkami i cykorią czy wspaniałych świeżych muli, zapiekanych na sposób galicyjski. Nasze crostini podaliśmy z pate drobiowym oraz szparagami i szynką serrano Los Pedroches. Przebojem wieczoru była prezentacja wykonania naszych słynnych ravioli – w wersji mięsnej i warzywnej – prowadzona przez szefa kuchni Olivy Łukasza Żuchowskiego, któremu dzielnie pomagali hiszpańscy goście :)

Dziękujemy za wybór naszej restauracji do organizacji tego miłego wieczoru, było nam niezmiernie miło gościć członków i sympatyków PHiG!
Serdecznie zapraszamy do kulinarnych powrotów do Olivy, obiecujemy dalej zaskakiwać hiszpańskimi i śródziemnomorskimi inspiracjami kulinarnymi!

plakat

więcej zdjęć z pamiętnego wieczoru – w naszej galerii

Wspaniały śródziemnomorski klimat!