Zapraszamy: Pon 12:00-21:00, Wt - Czw 12:00-22:00, Pt-Sob 12:00-23:00, Ndz 12:00-22:00

WIOSENNE NOWOŚCI W OLIVIE

2 maja 2014

Choć wygląda na to, że wzorem mieszkańców Warszawy, ciepła wiosna również na długi weekend opuściła nasze kochane miasto, my w Olivie nie poddajemy się bez walki, dlatego zapraszamy na cudowne, nowe wiosenne dania inspirowane wszelakimi nowalijkami – nasza kuchnia od kilku dni przypomina radosny poranny śródziemnomorski targ, pełen świeżego szpinaku, aromatycznych truskawek, zastępów jędrnych szparagów, pękatych sałat i barwnej botwiny… Nie chce się z niej wychodzić :)
Zapraszamy Was zatem na szparagi z sosem holenderskim, pancettą i jajeczkiem w koszulce czy dla wolących wykwintne światowe inspiracje – na wątróbkę flambirowaną wiśniówką ze szparagami, truskawkami, szpinakiem i chrupiącymi płatkami migdałów. W ramach wiosennych nowości proponujemy także doskonałą hiszpańską szynkę serrano Los Pedroches z rukolą, szparagami i pomidorkami cherry czy aksamitne w smaku tagliatelle carbonara ze szparagami, pancettą i koszulkowym jajkiem (od polskich kur z wolnego wybiegu oczywiście). Do tych dań używamy lanych przez nas oliw, po które przyjeżdża coraz więcej smakoszy, co bardzo nas cieszy, bo marzy nam się Warszawa, w której butelka dobrej oliwy jest prezentem w dobrym smaku, tak jak butelka dobrego wina… Tego uczą nas Włosi, Francuzi i Hiszpanie i wiedzą co robią.
Do każdego z pachnących wiosną dań dobierzemy lampkę zacnego winka, doradzimy także coś miłego na deser. Czekoladowy fondant, lody chałwowe z odrobiną oliwy pomarańczowej i kwiatem soli czy crema catalana – to lubicie najbardziej. My zresztą też! Zapraszamy zatem!

szapragi itp

 

Wspaniały śródziemnomorski klimat!